Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Beste lezer,

Facebook zegt het soms: 'Greetje van den Berg, zoveel mensen hebben al een tijdje niets meer van je gehoord.' Deze nieuwsbrief zou pas echt recht van spreken hebben want het is al een hele tijd geleden dat u die in uw mailbox vond. Mijn vakantie is inmiddels achter de rug. Ik heb een weekje Duitsland gedaan: eerst een aantal dagen wandelen in De Harz, daarna een dag of drie gezelligheid bij mijn Duitse vriendin in Grünewald en als afsluiting Leipzig. Net zoals twee jaar geleden zorgde mijn 'alleengaan' ook weer voor de nodige inspiratie, die terug te vinden is in mijn columns, te beginnen met Onbereikbaar en als laatste Pepermuntjes.

Letters in het zand
Dit voorjaar verscheen mijn roman met de titel Letters in het zand. Het verhaal gaat over Andrea die na het onverwachte overlijden van haar man ontdekt dat ze zwaar in de financiële problemen zit. Ze is genoodzaakt haar huis te verkopen en verhuist naar een eenvoudige flat. Met haar nieuwe buurvrouw kan ze het al snel goed vinden. De 85-jarige Bregje Cremers is een pittige dame, die zichzelf nog uitstekend weet te redden. Als Bregje ziek wordt, verandert er veel: voor haarzelf, maar ook voor Andrea. Zij neemt de zorgtaak op zich en dat is zwaar naast alle problemen die ze al heeft. Mijn eigen ervaringen als mantelzorger heb ik voor een deel in dit boek verwerkt. Lezersreacties zijn erg positief, en in de christelijke boekhandel is Letters in het zand zelfs één van de zomertoppers geweest!

Rafaela's dochter
Een heel ander boek is Rafaela's dochter dat er in het najaar aankomt. Hierbij gaat het om het jonge gezin van Jos en Rafke dat door een diep dal moet als hun 2-jarige dochtertje Thirza ernstig ziek blijkt te zijn. Rafke komt in aanraking met gebedsgenezing en dat lijkt het antwoord op haar wanhoop. Maar hoe meer ze zich op dat pad begeeft, hoe verder ze van Jos verwijderd raakt. Schrijvers zijn nieuwsgierig. Ze zijn altijd op zoek naar de achtergronden en motivaties van mensen. Ik herken dat bij mezelf. Als ik aan het schrijven ben zit ik met huid en haar in het verhaal en op zo'n moment merk ik hoe diep een bepaald onderwerp me kan raken. Bij de ene roman ervaar ik dat meer dan bij de andere, maar in het geval van Rafaela's dochter merkte ik het heel sterk. Ik hoop dat ik u als lezer juist daardoor de emoties en dilemma's van de hoofdpersonen goed weet over te brengen, want dat is wat je als schrijver graag wilt.

50e roman!!!
Toen ik op mijn 14e opstellen schreef als opdracht voor Nederlands, had ik het idee dat het me nooit zou lukken om een heel boek vol te schrijven, laat staan 50. En toch ben ik inmiddels aan die 50e toe. Het is de bedoeling dat deze roman in het voorjaar vant 2016 verschijnt. Samen met mijn uitgever ben ik al aan het brainstormen over een leuke actie waarbij u een mooie prijs kunt winnen. Ik houd u op de hoogte, zowel per nieuwsbrief als via Facebook, Google+ en Twitter.

Workshop
Hebt u altijd al een boek willen schrijven, en wil het er maar niet van komen? Vindt u het begin moeilijk, of kampt u misschien met een ander probleem op schrijfgebied? Op 3 oktober a.s. hoort u hier alles over tijdens mijn schrijfworkshop, die een hele dag in beslag zal nemen. Hier kunt u al uw vragen stellen en werken aan leuke, creatieve en leerzame opdrachten. U hoort alles over het belang van een goed plot, het vasthouden van de karakters van de hoofdpersonen en hoe u vanaf het begin spanning in uw verhaal of boek brengt. Stelt u zich daarbij dan ook nog eens een inspirerende omgeving voor: u ruikt de vochtige aarde, hoort de wind door de kruinen van de bomen en het hameren van een specht. Hier dompelt u zich onder in de wereld van het schrijven en alles wat daarbij komt kijken. Tussen de middag wacht u een heerlijke lunch en daarna is er de mogelijkheid om even ontspannen de benen te strekken. Vervolgens gaan we weer fris aan de slag en aan het einde van de middag hebt u heel veel geleerd. Van mij krijgt u ook nog een opdracht mee, die u kunt insturen. Deze ontvangt u zo spoedig mogelijk retour, voorzien van commentaar. Belangstelling? Schrijf 3 oktober dan snel in uw agenda. Locatie: Hopweg 21 te Bant (kuinderbos) Indeling dag: 9.30 uur ontvangst met koffie en thee 10.00 uur aanvang 12.30 uur lunchpauze 13.30 uur vervolg 16.00 uur einde

Kosten:
€ 70,00 per persoon - dit is inclusief koffie/thee, lunch, de behandelde lesstof op papier, zodat u die thuis nog eens na kunt kijken, en de thuisopdracht die door mij van kanttekeningen wordt voorzien. Schrijf u hier snel in, want bij aanmelding vóór 1 september a.s. ontvangt u 10% korting. Wellicht is deze workshop de aanzet voor een roman. In november verschijnt Verbonden met jou, het debuut van Gea Veldkamp. Daar ben ik best een beetje trots op, want ook zij volgde bij mij een paar workshops.

De zomer is al een flink eind op weg. Misschien gaat u nog op vakantie of bent u al geweest. Het is ook best mogelijk dat u dit jaar thuis blijft, want dat schijnt een flink deel van de Nederlanders te doen. Ik hoop in ieder geval dat u zich toch een tijdje kunt ontspannen. Daarvoor hoeft u niet altijd ver weg. Neem een boek en laat u op letters meevoeren naar een andere omgeving.

Hartelijke groet,

Greetje van den Berg

Uiteraard kunt u mij ook vinden op Facebook, Google+ of Twitter

Voor afmelden nieuwsbrief: hier uitschrijven


Overzicht nieuwsbrieven
» nieuwsbrief-greetjevandenberg-juli-2015
» nieuwsbrief-9-greetjevandenberg-november-2014
» nieuwsbrief-8-greetjevandenberg-juli-2014
» nieuwsbrief-7-greetjevandenberg-december-2013
» nieuwsbrief-6-greetjevandenberg-september-2013
» nieuwsbrief-5-greetjevandenberg-juni-2013
» nieuwsbrief-4-greetjevandenberg-maart-2013
» nieuwsbrief-3-greetjevandenberg-december-2012

Nieuwste boek!
Nazomeren
Nazomeren
Lees verder over Nazomeren »
Nieuws
Lezing 12 maart 2024
12 maart 2024 - 20:00 uur tot 22:00 uur
Locatie: De Bosfluiter Amazonestraat 46 in Luttelgeest

Lezing bij Vrouwenvereniging ZijActief in Luttelgeest

Lezing 21 maart 2024
21 maart 2024 - 19:00 uur tot 21:15 uur
Locatie: Flevomeer Bibliotheek De Rede 80 in Dronten

Lezing in de FlevoMeer Bibliotheek in Dronten
Inloop vanaf 19.00 uur
Aanvang 19.30 uur

Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Dronten, ook telefonisch bereikbaar op 088-008 07 40.

Mimosastraat 5
27 maart 2024
Locatie: De plaatselijke boekhandel en via internet

Op 27 maart a.s. verschijnt Mimosastraat 5, waarin Jolein met bepaalde verwachtingen een huis in het centrum van Emmeloord koopt en het niet helemaal loopt zoals ze had verwacht.