Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Beste lezer,

Na een drukke periode van schrijven, wordt het weer eens tijd om u op de hoogte te stellen van mijn bezigheden via deze nieuwsbrief.

Een huisje aan zee
Op de 11e van de 11e verschijnt mijn 47e roman Een huisje aan zee. Op dit moment dus nog maar n nachtje slapen. Ik heb het eerste exemplaar inmiddels binnen en ik ben er trots op. Na al die boeken is het voor mij nog steeds niet gewoon om mijn eigen werk in handen te houden. Over de inhoud heb ik in mijn vorige nieuwsbrief al iets onthuld. Isabel Blankvoort is in dit boek de hoofdpersoon. Ze doet er alles aan om haar jeugd te vergeten die werd overschaduwd door de psychische stoornis van haar moeder. Ze verhuist, vindt een leuke baan en benut haar weekenden om de bloemetjes buiten te zetten. Maar vluchten voor het verleden is moeilijk, en zeker als je nog een zusje hebt dat nog steeds thuis woont. Zoals gebruikelijk kunt u dit boek weer bestellen via mijn website: Een huisje aan zee bestellen De kosten bedragen 13,99. Als u vr 23 november bestelt, is verzending gratis. Samen met boekhandel Marsman uit Emmeloord zorg ik ervoor dat het zo snel mogelijk bij u thuis wordt afgeleverd. U kunt hier ook vermelden of u prijs stelt op een speciale opdracht of een handtekening voorin. Misschien vindt u het leuker om me dat persoonlijk te vertellen. In dat geval bent u op woensdagavond 26 november a.s. van harte welkom bij Boekhandel Marsman in Emmeloord. In verband met hun 50-jarig jubileum kunt u daar een heel divers gezelschap van auteurs uit de polder ontmoeten. Houd de berichtgeving in de gaten. Ik zou het erg leuk vinden om u te zien.

50e boek
De afgelopen tijd ben ik erg druk geweest met het schrijven van mijn volgende boek en zo langzamerhand begint de 50e in zicht te komen. Wie had dat ooit kunnen denken toen ik begon met Gouden bergen in Tirol. Voor de 50e heb ik al volop ideen, zowel voor de roman als voor een leuke actie. Het duurt nog even, want eerst moet nummer 49 nog geschreven worden. Momenteel dompel ik mij onder in achtergronden van en verhalen over gebedsgenezing. Mocht iemand van u daar positieve of negatieve ervaringen mee hebben, dan zou ik het heel erg op prijs stellen als u die met mij wilt delen. Stuur me gerust een mail of geef uw bericht door via de link contact U kunt er uiteraard op rekenen dat uw verhaal vertrouwelijk wordt behandeld.

Kinderboekenweek
Voor het eerst in mijn bijna dertigjarige carrire als schrijfster kreeg ik een uitnodiging om tijdens de Kinderboekenweek in oktober op een school over mijn werk te vertellen. Het eerste deel van de morgen deed ik dat bij de groepen 1, 2 en 3. Hoe leg je kinderen in die leeftijd uit wat hoofdpersonen zijn? Allereerst heb ik een kinderverhaal geschreven, waarin de kinderen zelf als hoofdpersonen konden figureren. De dagen ervoor ben ik erg druk geweest met het fabriceren van hoofddeksels zoals een kroon, een pruik voor de lakei, een ridderhelm en koksmuts. De n werd koning, de volgende kok of dokter en er waren een heleboel feestvierders met een feestmuts. De onderwijzeres maakte daar fotos van en op die manier waren ze zelf hoofdpersoon en zijn zij de illustraties die ik ga gebruiken in een speciaal boekje voor de school over De kip van de koning. In de groepen 4, 5 en 6 hebben we met zn allen een verhalenslinger gemaakt. De kinderen waren enthousiast en ik vond het ook echt een feestje.

Lezingen
In oktober heb ik twee lezingen nieuwe stijl gehouden, zowel bij Passage in Genemuiden als in Hattem. Passage is een christelijke vrouwenvereniging. De lezing had als titel: Vijftig tinten grijs of toch alle kleuren van de regenboog? met als ondertitel: Een interactieve lezing over het christelijke boek in deze tijd. Het waren twee mooie avonden met een enthousiast publiek dat actief meepraatte en meedacht. Deze lezing is uitermate geschikt voor christelijke verenigingen. Hebt u interesse of wilt u meer weten, dan kunt u mij mailen. Mocht u graag een lezing voor uw vereniging of boekenkring over een heel ander onderwerp willen horen, dan kunt u ook reageren via bovenstaande link.

Valentijngenootschap
Sinds Gerda van Wageningen, Jos Vriens, Jan Klijn en ik vorig jaar bij de notaris in Oud-Beijerland zaten voor de officile oprichting van het Valentijngenootschap is er veel gebeurd. Zo zijn de datum en locatie voor de eerste uitreiking van de Valentijnprijs inmiddels bekend: 14 februari 2015 in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De boeken die op de longlist staan, worden nu door de juryleden gelezen. De longlist zelf is hier te vinden. Rond de uitreiking zal die middag een bijzonder evenement worden georganiseerd. Houd die datum dus vrij in uw agenda. Misschien wilt u Vriend van Valentijn worden? Voor een klein bedrag levert dat een aantal voordelen op. Bekijk het allemaal op de website van het genootschap.

Wintertijd
De zomer ligt ver achter ons, de dagen zijn al kort, winter nadert met rasse schreden. Zoals elk jaar, wordt er ook nu weer een strenge winter voorspeld. De ervaring heeft geleerd dat die voorspellingen vaak niet uitkomen. Met al onze wetenschap en techniek zijn dit dingen die we nog steeds niet zelf kunnen regelen. Gelukkig maar!

Ik wens u in ieder geval een mooie winter met veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Greetje van den Berg

Uiteraard kunt u mij ook vinden op Facebook, Google+ of Twitter

Voor afmelden nieuwsbrief: hier uitschrijven


Overzicht nieuwsbrieven
» nieuwsbrief-greetjevandenberg-juli-2015
» nieuwsbrief-9-greetjevandenberg-november-2014
» nieuwsbrief-8-greetjevandenberg-juli-2014
» nieuwsbrief-7-greetjevandenberg-december-2013
» nieuwsbrief-6-greetjevandenberg-september-2013
» nieuwsbrief-5-greetjevandenberg-juni-2013
» nieuwsbrief-4-greetjevandenberg-maart-2013
» nieuwsbrief-3-greetjevandenberg-december-2012

Nieuwste boek!
Eén vonk
Eén vonk
Lees verder over Eén vonk »
Nieuws
Nieuwe roman!
24 maart 2020
Locatie: Bij de boekhandel of via internet

Eén vonk is mijn laatst verschenen roman en het zelfstandig te lezen vervolg op Stil vuur.
Het geheim van Maria Slot blijft zelfs na haar dood als een donkere schaduw boven haar familieleden hangen.
Kleindochter Amanda is de enige die het geheim van Maria kent. Het zwijgen valt haar steeds zwaarder. Ze gaat op zoek naar het kind dat haar oma in de oorlog van een Duitse soldaat kreeg en dat ze onder dwang heeft afgestaan. Tegen alle verwachtingen in komt ze hem op het spoor.
Ze wil de belofte aan haar oma niet verbreken, maar haar nieuwsgierigheid wint het. Eén ontmoeting kan toch geen kwaad?