Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Beste lezer,

Voor veel mensen is de vakantie inmiddels begonnen. Anderen zijn alweer terug. Tot die laatste categorie behoor ik ook, want begin mei ben ik met mijn zoon en dochter een dag of zes naar Zuid-Duitsland geweest. Meestal verblijf ik in de zomer in de bergen, een enkele keer in de winter, maar het voorjaar was een nieuwe ervaring. Het weer werkte helaas niet helemaal mee: naast zonnige perioden hebben we ook door de sneeuw geploeterd en in de regen gewandeld. Opvallend in deze periode vond ik de vele schakeringen groen op de bergen en zelden heb ik foto’s met zulke prachtige wolkenluchten gemaakt. Zo blijkt elk weertype zijn charme te hebben. Maar mijn vakantie zit er dus al op en ik denk inmiddels voorzichtig aan het nieuwe seizoen.

Lezingen
In oktober staan twee lezingen gepland, beide keren bij de christelijk-maatschappelijke vrouwenvereniging Passage. Op maandag de 13e spreek ik bij Passage in Genemuiden en op donderdag de 16e in Hattem. Deze lezingen hebben de titel: ‘Vijftig tinten grijs of toch alle kleuren van de regenboog?’ De ondertitel luidt: ‘Een interactieve lezing over het christelijke boek in deze tijd.’ Hoe komt het dat een boek als ‘Vijftig tinten grijs’ mateloos populair werd, terwijl christelijke boeken het zoveel minder doen? En wat is tegenwoordig nog een christelijk boek? Dat is de hoofdlijn van deze lezing, waarbij de zaal actief wordt betrokken. Belangstelling voor deze lezing of een lezing over een ander onderwerp? Via mijn website kunt u contact met me opnemen.

Een huisje aan zee
In november verschijnt mijn nieuwe roman ‘Een huisje aan zee’, waarin Isabel Blankvoort er alles aan doet om haar door de psychische stoornis van haar moeder overschaduwde jeugd te vergeten. Elders in het land vindt ze een leuke baan en ze gaat deel uitmaken van een hechte vriendenkring, met wie ze in het weekend de bloemetjes buiten zet. Af en toe wordt ze gebeld door haar negenjarige halfzus Britt, die nog altijd bij hun gezamenlijke, gescheiden moeder woont. Juist dan speelt haar schuldgevoel op omdat ze Britt in de steek heeft gelaten, maar die momenten duren nooit lang. Voor Isabel is het verleden voorbij en achter een muur van vrolijkheid denkt ze iedereen op afstand te kunnen houden. Maar dat lukt toch niet helemaal…

Workshop
Regelmatig krijg ik de vraag of ik nog workshops geef. Afgelopen jaar heb ik dat niet gedaan. Voor het komende jaar ben ik me aan het bezinnen over een wat andere opzet. Zo denk ik aan een hele zaterdag in plaats van vier keer twee uur om de twee weken. Tijdens de workshop krijgen de cursisten opdrachten om eens op een andere manier met taal om te gaan, maar er is uiteraard ook veel ruimte voor de praktische kant van het schrijven en vragen van de cursisten. Tussen de middag, onder het genot van een smakelijke lunch, kunnen er onderling ervaringen worden uitgewisseld. Ik zou graag willen weten of hier interesse voor is. Zou u me via greetjevdberg@gmail.com willen laten weten of u er iets voor voelt? Bij voldoende belangstelling werk ik het idee verder uit en ga op zoek naar een geschikte locatie. Daarna stuur ik u als belangstellende opnieuw een bericht, met daarin de opzet van de dag, datum, locatie en kosten, en het verzoek u definitief aan te melden als u nog steeds geďnteresseerd bent.

Valentijngenootschap
Via mijn vorige nieuwsbrieven heb ik u al iets verteld over het Valentijngenootschap. Weet u dat u tegenwoordig ook ‘Vriend van Valentijn’ kunt worden? U wordt dan op hoogte gehouden van al onze activiteiten en krijgt als eerste een uitnodiging voor de evenementen. U kunt erbij zijn (gratis of tegen een gereduceerde prijs) en genieten van nog veel meer voordeel. Op dit moment loopt er een actie waarbij ieder 10e lid een boek van één van de aangesloten auteurs naar keuze mag uitzoeken. Meer informatie vindt u op de website

Nieuwe roman
De vakantietijd is een prachtige tijd om rustig te schrijven en dat doe ik dus ook. Ik werk momenteel aan mijn 48e roman. In mijn volgende nieuwsbrief hoop ik u daar iets meer over te vertellen.

Gaat u nog op vakantie? Dan wens ik u een fijne, ontspannen tijd. Geniet van uw tijdelijke omgeving en duik eens lekker weg in een boek. Dat laatste is gelukkig ook mogelijk als u thuis blijft. Het is toch heerlijk om op een mooie, zomerse dag in de tuin, op uw balkon of in een park te lezen? Ik wens u een prachtige zomer vol leesplezier!Hartelijke groet,

Greetje van den Berg

Uiteraard kunt u mij ook vinden op Facebook, Google+ of Twitter

Voor afmelden nieuwsbrief: hier uitschrijven


Overzicht nieuwsbrieven
» nieuwsbrief-greetjevandenberg-juli-2015
» nieuwsbrief-9-greetjevandenberg-november-2014
» nieuwsbrief-8-greetjevandenberg-juli-2014
» nieuwsbrief-7-greetjevandenberg-december-2013
» nieuwsbrief-6-greetjevandenberg-september-2013
» nieuwsbrief-5-greetjevandenberg-juni-2013
» nieuwsbrief-4-greetjevandenberg-maart-2013
» nieuwsbrief-3-greetjevandenberg-december-2012

Nieuwste boek!
Nazomeren
Nazomeren
Lees verder over Nazomeren »
Nieuws
Lezing 12 maart 2024
12 maart 2024 - 20:00 uur tot 22:00 uur
Locatie: De Bosfluiter Amazonestraat 46 in Luttelgeest

Lezing bij Vrouwenvereniging ZijActief in Luttelgeest

Lezing 21 maart 2024
21 maart 2024 - 19:00 uur tot 21:15 uur
Locatie: Flevomeer Bibliotheek De Rede 80 in Dronten

Lezing in de FlevoMeer Bibliotheek in Dronten
Inloop vanaf 19.00 uur
Aanvang 19.30 uur

Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Dronten, ook telefonisch bereikbaar op 088-008 07 40.

Mimosastraat 5
27 maart 2024
Locatie: De plaatselijke boekhandel en via internet

Op 27 maart a.s. verschijnt Mimosastraat 5, waarin Jolein met bepaalde verwachtingen een huis in het centrum van Emmeloord koopt en het niet helemaal loopt zoals ze had verwacht.