Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Beste lezer,

Het jaar 2013 is bijna voorbij. Ook in dit jaar is er weer veel gebeurd. De crisis duurt onverminderd voort. Optimistische geluiden die soms even de kop opstaken, werden direct weer afgezwakt. Veel te veel mensen zitten op dit moment werkeloos thuis. Mannen en vrouwen die dolgraag weer een baan willen, maar bij sollicitaties keer op keer worden afgewezen. Het is moeilijk om dan positief te blijven en ik heb bewondering voor de mensen die dat ondanks alles toch lukt. Voor mij kende 2013 een persoonlijk hoogtepunt toen op 30 augustus mijn kleindochter werd geboren. Ze is een mooi, blij meisje en haar geboorte promoveerde mij tot trotse oma. De wereld verandert snel, ook de wereld van een schrijver, die jarenlang vooral bezig was met het schrijven van boeken en daarnaast in bibliotheken of bij verenigingen vertelde over zijn werk. Publiciteit werd aan de uitgever overgelaten en bijna elke auteur mopperde dat die uitgever daar veel te weinig aan deed. Tegenwoordig heeft de schrijver zelf een deel van die taak overgenomen. Via een eigen website, Facebook, Twitter, Google+ of andere social media. Ik moest daar eerst even aan wennen, maar uiteindelijk blijkt het een waardevolle aanvulling op mijn werk. Het is leuk om reacties van lezers te krijgen. Op die manier krijg ik ook een beeld van de mensen die geïnteresseerd zijn in mijn werk.

Trailer Tulpenfeest
In het komende jaar staat er iets nieuws op stapel. Begin januari vinden er opnamen plaats voor de trailer van mijn boek ‘Tulpenfeest’dat half maart uitkomt. De eeneiige tweeling Iris en Mirthe speelt daarin de hoofdrol tegen de achtergrond van de Noordoostpolder, in het voorjaar bont gekleurd door tulpenvelden. Hun leven verandert ingrijpend als Mirthe en haar man een grote geldprijs in de loterij winnen, waarna hun onverbrekelijke band ineens een stuk minder onverbrekelijk blijkt. Ik ben erg benieuwd hoe dat allemaal zal gaan, maar ik heb veel vertrouwen in Andrea Bijen van Beescene.nl die het geheel produceert, en de prachtige eeneiige tweeling die in de huid van Iris en Mirthe stapt. Zodra de trailer online staat, meld ik dat via mijn website, Facebook, Twitter en Google+

Lichtvoetig
Half november is mijn boek ‘Lichtvoetig’ verschenen. Voor het omslag tekende Bas Mazur, die ook de ontwerper was van de voorkanten van dertien boeken die hiervoor verschenen. Ik vind dat hij het prachtig heeft gedaan. Het was zijn laatste omslag voor mij want in november jl is hij overleden. Een omslag is het visitekaartje voor een boek en daarom is een illustrator heel belangrijk voor een auteur. Bas zorgde ervoor dat ik mijn boeken met trots kon presenteren en zo zal hij in mijn herinnering blijven. Over de inhoud van Lichtvoetig meldde Biblion o.a.: ‘Een indringend verhaal dat zonder te emotioneel te worden diepe indruk maakt.’ Ook via de mail en social media kreeg ik positieve reacties. Het boek is via boekhandels en websites te verkrijgen, maar wilt u een exemplaar met handtekening en opdracht, dan kunt u het bestellen via mijn website: Lichtvoetig bestellen

Allemanskind
Vanaf 7 januari 2014 is mijn roman ‘Allemanskind’ verkrijgbaar. Hierin verandert de wereld van Grace Visserman ingrijpend als ze hoort dat Davide, haar Italiaanse vader, niet is overleden, zoals haar moeder altijd heeft beweerd, maar nog in een burchtdorpje in het noorden van Toscane woont. Vol woede en bitterheid onderneemt ze de reis naar Italië. Ze wordt er gastvrij onthaald door Davide en zijn familie. Kort na haar komst ontdekt ze dat hij een levensbedreigende ziekte heeft. In de weken erna vertelt Davide over zijn liefde voor haar moeder Hylkje en hoe het allemaal zo verkeerd kon aflopen. Na zijn dood besluit Grace voorlopig in Toscane te blijven, maar ze voelt zich toch niet zo thuis als ze had verwacht. Als haar verliefdheid op de knappe Christophe op niets lijkt uit te lopen, keert ze gedesillusioneerd terug naar Nederland. Moeder Hylkje heeft het ondertussen moeilijk met de onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden, en het herstellen van de band met haar oudste dochter is ook al niet eenvoudig. U kunt het boek natuurlijk al reserveren via Allemanskind bestellen Tot 7 januari betaalt u geen portokosten.

Nieuwsbrief online
Mijn volgende nieuwsbrief zal via mijn website een paar dagen later ook online te lezen zijn. U als abonnee ontvangt die natuurlijk een paar dagen eerder in uw mailbox.

Bedankt
Aan het einde van elk jaar ontvang ik de leenvergoeding via de LIRA. Ook dit keer keek ik weer met verbazing naar de lijst waarop staat aangegeven hoe vaak mijn boeken zijn uitgeleend. Het zijn onvoorstelbare aantallen en ik vind het een fantastisch idee dat mijn werk door zoveel mensen wordt gelezen. Graag wil ik u allemaal bedanken voor het lenen van mijn romans in de bibliotheek, of het aanschaffen via de boekhandel of langs een andere weg.

Het is bijna kerst en ik realiseer me dat de omstandigheden van ieder van u verschillend zijn. Sommige mensen verheugen zich op deze dagen en op 2014, anderen hebben er misschien juist moeite mee en zien het nieuwe jaar met angst en onzekerheid tegemoet. Voor mij betekent kerstfeest een kind in een kribbe, God op aarde, heel dicht bij ons. In welke omstandigheden u ook verkeert: de kracht van die boodschap wens ik u ook voor het komende jaar van harte toe. Goede kerstdagen gewenst!

Met vriendelijke groet,

Greetje van den Berg


Overzicht nieuwsbrieven
» nieuwsbrief-greetjevandenberg-juli-2015
» nieuwsbrief-9-greetjevandenberg-november-2014
» nieuwsbrief-8-greetjevandenberg-juli-2014
» nieuwsbrief-7-greetjevandenberg-december-2013
» nieuwsbrief-6-greetjevandenberg-september-2013
» nieuwsbrief-5-greetjevandenberg-juni-2013
» nieuwsbrief-4-greetjevandenberg-maart-2013
» nieuwsbrief-3-greetjevandenberg-december-2012

Nieuwste boek!
Nazomeren
Nazomeren
Lees verder over Nazomeren »
Nieuws
Lezing 12 maart 2024
12 maart 2024 - 20:00 uur tot 22:00 uur
Locatie: De Bosfluiter Amazonestraat 46 in Luttelgeest

Lezing bij Vrouwenvereniging ZijActief in Luttelgeest

Lezing 21 maart 2024
21 maart 2024 - 19:00 uur tot 21:15 uur
Locatie: Flevomeer Bibliotheek De Rede 80 in Dronten

Lezing in de FlevoMeer Bibliotheek in Dronten
Inloop vanaf 19.00 uur
Aanvang 19.30 uur

Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Dronten, ook telefonisch bereikbaar op 088-008 07 40.

Mimosastraat 5
27 maart 2024
Locatie: De plaatselijke boekhandel en via internet

Op 27 maart a.s. verschijnt Mimosastraat 5, waarin Jolein met bepaalde verwachtingen een huis in het centrum van Emmeloord koopt en het niet helemaal loopt zoals ze had verwacht.