Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Beste lezer,

De zomer ligt weer achter ons. Na een moeizaam begin hebben we kunnen genieten van prachtig weer en soms tropische temperaturen. Voor mij was deze zomer extra bijzonder omdat mijn eerste kleinkind eind augustus werd geboren. Als trotse oma kan ik u melden dat ze Felice heet en een prachtig klein meisje is waar ik met verwondering, ontroering en dankbaarheid naar kijk. Daar kan zelfs geen nieuw boek tegenop.

Vakantiecolumns
In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik over mijn aanstaande vakantie die ik o.a. in Berlijn zou doorbrengen. Daar heb ik veel verschillende, en vrijwel allemaal aardige, mensen ontmoet. Van de meest bijzondere ontmoetingen heb ik na de vakantie verslag gedaan op mijn website. Als u die gemist hebt, kunt u ze nog nalezen onder: columns

Fotowedstrijd
Naar aanleiding van mijn oproep om een foto van één van mijn boeken op een bijzondere (vakantie)plek op te sturen, ontving ik verschillende leuke en verrassende opnamen, waarvoor hartelijk dank. Regelmatig ontdekte ik mijn romans in een bloembak met exotische en minder exotische planten. De meest originele foto kwam van Saskia Schouten, dobberend met de grote letter uitvoering van Schitterblauwe zeepbellen in een zonovergoten zwembad. Het blauwe water harmonieert fraai met de voorkant van het boek. Mooi én origineel dus. Saskia, van harte gefelicteerd! In november komt een gesigneerd exemplaar van mijn nieuwe roman Lichtvoetig naar je toe. De winnende foto is te zien op mijn facebookpagina

Facebook
En over Facebook gesproken: laatst kreeg mijn pagina de 100e ‘vind ik leuk’ en dat vond ik erg leuk. Uiteraard hoop ik dat het hier niet bij blijft, dus als u ook een Facebookaccount hebt en u waardeert mijn pagina, dan zou ik het erg op prijs stellen als u me dat even laat weten via het knopje ‘vind ik leuk’.

Lichtvoetig
In november verschijnt mijn roman Lichtvoetig over Peter en Larissa Schoonebeek die tijdens hun vakantie in Spanje betrokken raken bij een ernstig ongeluk. Peter loopt hierbij hersenletsel op wat grote gevolgen heeft voor hemzelf, maar ook voor de mensen om hem heen. Tijdens het schrijven ontdekte ik weer hoe belangrijk het is om medewerking te krijgen van mensen die je echt verder kunnen helpen. Alle informatie via internet is prachtig, maar soms lukt het je niet om goed in je verhaal te raken. Op zo’n moment heb je een ervaringsdeskundige nodig. Via een instantie in Emmeloord kreeg ik contact met iemand die weet hoe het is om met zo’n verandering te moeten leven. Dankzij haar openheid en eerlijkheid kon ik na een paar gesprekken weer verder. Het resultaat kunt u dus in november lezen. Zoals gebruikelijk kunt u dit boek alvast reserveren. Nu nog via contact maar over een poosje via de speciale link op mijn website. De kosten bedragen € 13,95. Als u voor 1 november bestelt, betaalt u geen portokosten.

Allemanskind
Een maand later verschijnt Allemanskind dat zich voor een deel in het noorden van Toscane afspeelt. Ik vond het leuk om voor dit boek eens gedeeltelijk over de grens te gaan. De schoonheid van de Italiaanse streek waarover ik schrijf, heb ik tijdens een vakantie in één van de burchtdorpjes aldaar zelf aan den lijve kunnen ondervinden. Mijn hoofdpersoon, Grace Visserman, heeft er een heel ander doel. Zij ontmoet haar Italiaanse vader, van wie ze altijd heeft gemeend dat hij niet meer leefde. Kort na hun ontmoeting blijkt hij ongeneeslijk ziek te zijn en al gauw moet ze voorgoed afscheid van hem nemen. Grace weigert daarna terug naar Nederland te gaan, maar dat heeft niet alleen met haar nieuwe Italiaanse familie en en de nagedachtenis aan haar vader te maken. Ook deze roman kunt u via contact vast reserveren. Allemanskind kost € 16,95 en bij bestelling voor 1 december wordt het boek gratis naar u verstuurd.

Tulpen
Op dit moment ben ik nog bezig met een boek, waarin tulpen en een tweeling een grote rol spelen. Ik hoop het binnenkort af te ronden en het zal dan in het voorjaar verschijnen. In mijn volgende nieuwsbrief laat ik u meer weten.

Winter
De dagen worden snel korter en het is wel duidelijk dat we weer op weg gaan naar de winter. Zelf heb ik altijd wat moeite met de donkere, kille morgens en de lange avonden. Aan de andere kant nodigen zulke avonden wel uit tot lezen. Wat is er fijner dan de gordijnen te sluiten, kaarsjes aan, een warme kamer, een goed glas wijn en een heerlijk boek? Zullen we er met z’n allen een lekker-lezen-winter van maken?

Hartelijke groet,

Greetje van den Berg


Overzicht nieuwsbrieven
» nieuwsbrief-greetjevandenberg-juli-2015
» nieuwsbrief-9-greetjevandenberg-november-2014
» nieuwsbrief-8-greetjevandenberg-juli-2014
» nieuwsbrief-7-greetjevandenberg-december-2013
» nieuwsbrief-6-greetjevandenberg-september-2013
» nieuwsbrief-5-greetjevandenberg-juni-2013
» nieuwsbrief-4-greetjevandenberg-maart-2013
» nieuwsbrief-3-greetjevandenberg-december-2012

Nieuwste boek!
Nazomeren
Nazomeren
Lees verder over Nazomeren »
Nieuws
Lezing 12 maart 2024
12 maart 2024 - 20:00 uur tot 22:00 uur
Locatie: De Bosfluiter Amazonestraat 46 in Luttelgeest

Lezing bij Vrouwenvereniging ZijActief in Luttelgeest

Lezing 21 maart 2024
21 maart 2024 - 19:00 uur tot 21:15 uur
Locatie: Flevomeer Bibliotheek De Rede 80 in Dronten

Lezing in de FlevoMeer Bibliotheek in Dronten
Inloop vanaf 19.00 uur
Aanvang 19.30 uur

Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Dronten, ook telefonisch bereikbaar op 088-008 07 40.

Mimosastraat 5
27 maart 2024
Locatie: De plaatselijke boekhandel en via internet

Op 27 maart a.s. verschijnt Mimosastraat 5, waarin Jolein met bepaalde verwachtingen een huis in het centrum van Emmeloord koopt en het niet helemaal loopt zoals ze had verwacht.