Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Beste lezer,

De eerste alinea van mijn vorige nieuwsbrief begon over de lente met veel te lage temperaturen. Datzelfde kan ik nu vermelden over de zomer, die ook nog niet echt op stoom wil komen. Af en toe lijken onze economie en het weer samen op te gaan. Hopelijk heeft de jongste weerman van het NOS Journaal gelijk en is het betere weer onderweg. Klein lichtpuntje: ons kabinet kan hier niets aan veranderen.

Lichtvoetig
Zoals eerder vermeld, verschijnt mijn roman Lichtvoetig in november. Zelf ben ik erg blij met het fraaie omslag, gemaakt door illustrator en tekenaar Bas Mazur. Ik hoop dat u na het lezen ervan net zo blij bent met de inhoud. Veel van mijn boeken spelen zich af in de Noordoostpolder, de plek waar ik al jarenlang met veel plezier woon. Schreef ik over Emmeloord, dan noemde ik de plaats Emelwerth, gingen mijn hoofdpersonen een dagje naar Zwolle, dan maakte ik daar Zwartburg van. Ik vond dat prettiger omdat me dat het gevoel gaf dat ik wat ‘vrijer’ kon schrijven. De afgelopen jaren kreeg ik daar soms opmerkingen over die me tot nadenken stemden. Vandaar dat ik heb besloten om op dat gebied het roer om te gooien. In Lichtvoetig dus geen Emelwerth meer, maar gewoon Emmeloord.

Allemanskind
Een maand later ziet Allemanskind het daglicht. Dit keer niet bij mijn vertrouwde Uitgeverij Kok, maar bij Uitgeverij Ellessy. Voordat u nu denkt dat ik die verhalen zomaar uit mijn mouw schudt: het heeft een jaar of vier geduurd voordat dit boek eindelijk klaar was. Allemanskind speelt zich voor een deel af in het wonderschone Toscane. Mijn hoofdpersoon heeft het daar niet makkelijk als ze op haar twintigste eindelijk haar Italiaanse vader ontmoet en een week of zes later definitief afscheid van hem moet nemen. In mijn volgende nieuwsbrief hoort u meer over beide boeken.

Golfbrekers
Op mijn roman Golfbrekers krijg ik nog steeds veel positieve reacties binnen. Dit boek is het vervolg op Schitterblauwe Zeepbellen. In de aanloop naar het verschijnen van Golfbrekers hoorde ik van lezers die al druk aan het speculeren waren over de afloop: komt hoofdpersoon Nelleke uiteindelijk weer bij haar ex-man Lex terecht of wordt het toch anders? Als u de ontknoping nog niet kent, kunt u het boek alsnog bestellen via Golfbrekers bestellen

Nieuw project
Als een roman uitkomt, is daar vaak een hele tijd overheen gegaan en bijna altijd zit ik dan al midden in een volgend project. Elk boek zie ik namelijk als een klein project waar ik enige tijd met hart en ziel aan werk totdat het richting uitgever gaat. Op dit moment ben ik bezig met een boek dat in het voorjaar bij Uitgeverij Kok zal uitkomen en waarin een grote rol is weggelegd voor tulpen, in de lente het kleurrijke visitekaartje van de Noordoostpolder. Onderzoek vormt een belangrijk onderdeel van het schrijven, en dat is dit keer niet anders. In de loop der jaren is er op dat gebied veel veranderd. Eerder haalde ik boeken uit de bibliotheek en belde deskundigen. Tegenwoordig is er veel op internet te vinden. Met Google Earth bijvoorbeeld bevind je je met een paar klikken in de streek waarover je schrijft. Toch merk ik dat ik vrijwel altijd (ervarings)deskundigen nodig heb. Via zoekmachines is er op internet veel te vinden, maar regelmatig net niet de volledige antwoorden op mijn vragen. Daarvoor benader ik dan mensen in de hoop dat ze mij op weg willen helpen. Heel vaak is dat geen probleem, een enkele keer wel, voor mij ligt dan de uitdaging om de moed niet op te geven en door te gaan totdat ik de benodigde informatie heb.

E-books
Het E-book rukt op en gelukkig volgt mijn uitgever de ontwikkelingen. Elke nieuwe titel komt als E-book uit en steeds meer oudere titels zijn ook in die versie verkrijgbaar.

Reacties
Steeds vaker ontvang ik via mijn mail of de link contact reacties van lezers. Ik stel dat erg op prijs en reageer altijd. Mocht u dus iets kwijt willen, dan hoor ik dat graag. Ook ben ik te volgen op Twitter en op Facebook

Vakantie
Binnenkort ga ik op vakantie. De eerste dagen naar Berlijn, vervolgens naar een vriendin die in een klein dorp vlak bij Dresden woont en dan naar de wonderschone Saksische Schweiz. Het is de eerste keer dat ik er alleen op uit trek. Ervaringsdeskundigen wisten me te vertellen dat je in dat geval vaak snel contacten met anderen legt. Ik ben benieuwd. De meeste onderkomens in die tijd beschikken over WiFi, dus bijzondere ervaringen en ontmoetingen als ‘Einzelgänger’ zal ik per column op mijn website melden. Voor de rest ben ik van plan om veel te wandelen en te genieten zodat ik na thuiskomst weer uitgerust aan de slag kan. Want, zoals ik tijdens een logeerpartij bij mijn zoon en schoondochter op een tegeltje las: easy reading is hard writing. En zo is het maar net.

Ik wens u een goede zomer toe.

Hartelijke groet,

Greetje van den Berg


Overzicht nieuwsbrieven
» nieuwsbrief-greetjevandenberg-juli-2015
» nieuwsbrief-9-greetjevandenberg-november-2014
» nieuwsbrief-8-greetjevandenberg-juli-2014
» nieuwsbrief-7-greetjevandenberg-december-2013
» nieuwsbrief-6-greetjevandenberg-september-2013
» nieuwsbrief-5-greetjevandenberg-juni-2013
» nieuwsbrief-4-greetjevandenberg-maart-2013
» nieuwsbrief-3-greetjevandenberg-december-2012

Nieuwste boek!
Nazomeren
Nazomeren
Lees verder over Nazomeren »
Nieuws
Lezing 12 maart 2024
12 maart 2024 - 20:00 uur tot 22:00 uur
Locatie: De Bosfluiter Amazonestraat 46 in Luttelgeest

Lezing bij Vrouwenvereniging ZijActief in Luttelgeest

Lezing 21 maart 2024
21 maart 2024 - 19:00 uur tot 21:15 uur
Locatie: Flevomeer Bibliotheek De Rede 80 in Dronten

Lezing in de FlevoMeer Bibliotheek in Dronten
Inloop vanaf 19.00 uur
Aanvang 19.30 uur

Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Dronten, ook telefonisch bereikbaar op 088-008 07 40.

Mimosastraat 5
27 maart 2024
Locatie: De plaatselijke boekhandel en via internet

Op 27 maart a.s. verschijnt Mimosastraat 5, waarin Jolein met bepaalde verwachtingen een huis in het centrum van Emmeloord koopt en het niet helemaal loopt zoals ze had verwacht.