Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Boeken
Schitterblauwe zeepbellen

Schitterblauwe zeepbellen

Jaar uitgave
2012

ISBN
9789059776357

Serietitel
Spiegelserie

Aan het geluk van Nelleke komt abrupt een einde als haar man Lex vertelt dat hij verliefd is op een andere vrouw en haar wil verlaten. Ze wordt overspoeld door verdriet en ongeloof, en later voelt ze zich woedend en verbitterd. Nelleke weet niet wat ze moet doen. De nieuwe vlam van Lex confronteren, het uitschreeuwen van woede, proberen hem bij de kinderen vandaan te houden - het helpt allemaal niets. Al helemaal niet omdat haar schoonouders, die in het begin aangeven dat ze Nellekes kant kiezen, uiteindelijk toch contact zoeken met hun zoon. Er komt weer een sprankje hoop als ze via een datingsite in contact komt met Steven, een charmante en welgestelde man. Hij pakt haar helemaal in en veel sneller dan verwacht is ze over Lex heen. Maar is Steven wel wie zij denkt dat hij is?

Schitterblauwe zeepbellen gaat over een situatie die voor veel mensen herkenbaar zal zijn: de pijn en woede na een scheiding, en hoe die veel te vaak over de hoofden van kleine kinderen heen wordt uitgevochten.


Nelleke, de hoofdpersoon, groeit in dit boek in al haar onmacht toe naar een beslissing die dramatische gevolgen zal hebben voor haar en haar kinderen.  


Halverwege dit boek wist ik dat tweehonderd bladzijden niet toereikend zouden zijn voor dit verhaal. Daarom heb ik voor een vervolg gekozen en daar heb ik inmiddels de eerste opzet van afgerond.

Nieuwste boek!
Een nieuwe naam
Een nieuwe naam
Lees verder over Een nieuwe naam »
Nieuws
KINDLIEF
09 september 2021
Locatie: O.a. bij de lokale boekhandel

‘Is het een jongetje of een meisje?’ Dat is vrijwel altijd de eerste vraag die na de geboorte van een kind aan de ouders wordt gesteld. Wat gebeurt er als je daarop het antwoord schuldig moet blijven omdat het geslacht niet duidelijk is? 

In ‘Kindlief’ krijgen Tim en Aletta die boodschap als Noa, hun eerste kind, net ter wereld is gekomen. Vanaf dat moment staat de wereld op zijn kop. Noa is verder goed gezond en ze houden van hun kind, maar hoe gaat het verder? Is er een manier om te voorkomen dat Noa in de toekomst wordt gepest? Het blijft hen bezighouden, ook als Noa opgroeit en zo zijn eigen manieren vindt.

Kindlief verschijnt op 7 september a.s. bij Zomer & Keuning Romanserie