Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Biografie

Biografie van Greetje!

 

Greetje van den Berg werd op 13 augustus 1959 in Zwolle geboren als jongste dochter in een gezin met vier kinderen. Ze groeide daar op, trouwde en verhuisde met haar man en zoon in 1983 naar Emmeloord in de Noordoostpolder. In 1986 kwam haar dochter ter wereld. In hetzelfde jaar trad ze bij de gemeente Noordoostpolder in dienst en in 1988 verhuisde de familie naar een buitenweg bij Ens. Sinds haar scheiding in 2011 woont ze opnieuw in Emmeloord.

Greetje is geïnteresseerd in psychologie en heeft daarom ook een tijd via de Open Universiteit gestudeerd. Vanuit die interesse schrijft ze haar boeken. Waarom is een mens zoals hij is, waarom doet hij zoals hij doet? Waarom ontwikkelt een mooi meisje toch een eetstoornis, en wat doet dat met haar en haar omgeving? Hoeveel invloed heeft een onverwerkt verleden op een mens? Voor elk boek verricht ze veel research, een belangrijk, maar ook heel interessant onderdeel van het schrijven van een roman. Haar werk komt voort uit een christelijke levensvisie.

Op 18 maart 2016 ontving ze tijdens een feestelijke presentatie in het Voorhuys te Emmeloord haar 50e roman, met de titel Ogenblik, uit handen van CPNB-directeur Eppo van Nispen Tot Sevenaer. Op diezelfde avond werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ze stond aan de wieg van het Valentijngenootschap en is al jarenlang secretaris van Schrijverscontact.

Ondanks het feit dat ze al zoveel titels op haar naam heeft staan, blijft elke nieuwe roman een uitdaging. Over deze en andere zaken vertelt ze graag tijdens presentaties in bibliotheken of bij verenigingen. Lezers krijgen dan uiteraard de kans om te reageren en vragen te stellen. Schrijven is niet meer weg te denken uit haar leven. Zoals ze ooit in een interview zei: 'Schrijven is net zo vanzelfsprekend als ademhalen.' Ze hoopt het allebei nog een hele poos vol te houden.

Greetje van den Berg
Nieuws
KINDLIEF
09 september 2021
Locatie: O.a. bij de lokale boekhandel

‘Is het een jongetje of een meisje?’ Dat is vrijwel altijd de eerste vraag die na de geboorte van een kind aan de ouders wordt gesteld. Wat gebeurt er als je daarop het antwoord schuldig moet blijven omdat het geslacht niet duidelijk is? 

In ‘Kindlief’ krijgen Tim en Aletta die boodschap als Noa, hun eerste kind, net ter wereld is gekomen. Vanaf dat moment staat de wereld op zijn kop. Noa is verder goed gezond en ze houden van hun kind, maar hoe gaat het verder? Is er een manier om te voorkomen dat Noa in de toekomst wordt gepest? Het blijft hen bezighouden, ook als Noa opgroeit en zo zijn eigen manieren vindt.

Kindlief verschijnt op 7 september a.s. bij Zomer & Keuning Romanserie