Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Boeken
De schrijver en zijn vrouw

De schrijver en zijn vrouw

Jaar uitgave
2012

ISBN
9789059777255

Serietitel
VCL

Clemens en Sonja Poortmans besluiten het hectische leven in de stad te ontvluchten en met hun dochtertje Noa te verhuizen naar een landelijk en kindvriendelijk dorp. Sonja is een echte carrièrevrouw; Clemens blijft thuis als huisvader. Maar hij droomt ook van een doorbraak als schrijver.

Het jonge gezin raakt snel ingeburgerd in het dorp, maar dan duiken de eerste roddels op. In eerste instantie nemen ze die niet serieus, tot de dag dat Clemens wordt opgepakt op verdenking van kindermisbruik. Hij ontkent in alle toonaarden. Sonja twijfelt echter. Toch besluit ze vierkant achter haar man te gaan staan, al klinkt dat veel eenvoudiger dan het is.

Recensies


Biblion


Een jong echtpaar (zij is ambitieus, hij is huisman en hoopt door te breken als schrijver) verhuist van Amsterdam naar een klein dorp. Na enige tijd wordt de man beschuldigd van kindermisbruik. Zijn vrouw blijft achter hem staan, maar de reacties van de dorpsbewoners worden steeds grimmiger. Intussen besluit de man zijn frustraties van zich af te schrijven. Deze familieroman behandelt een actueel thema: misbruik van kinderen door een bekende. Maar het gaat ook over vertrouwen, vooroordelen, toekomstdromen en opkomen voor jezelf. Een boeiend verhaal dat laat zien dat frustraties en gebeurtenissen uit het verleden nog lang invloed kunnen hebben op het leven van slachtoffers. Het verhaal heeft een christelijke ondertoon.


Marian Verstappen-Naus 


 

Nieuwste boek!
Een nieuwe naam
Een nieuwe naam
Lees verder over Een nieuwe naam »
Nieuws
KINDLIEF
09 september 2021
Locatie: O.a. bij de lokale boekhandel

‘Is het een jongetje of een meisje?’ Dat is vrijwel altijd de eerste vraag die na de geboorte van een kind aan de ouders wordt gesteld. Wat gebeurt er als je daarop het antwoord schuldig moet blijven omdat het geslacht niet duidelijk is? 

In ‘Kindlief’ krijgen Tim en Aletta die boodschap als Noa, hun eerste kind, net ter wereld is gekomen. Vanaf dat moment staat de wereld op zijn kop. Noa is verder goed gezond en ze houden van hun kind, maar hoe gaat het verder? Is er een manier om te voorkomen dat Noa in de toekomst wordt gepest? Het blijft hen bezighouden, ook als Noa opgroeit en zo zijn eigen manieren vindt.

Kindlief verschijnt op 7 september a.s. bij Zomer & Keuning Romanserie