Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Boeken
Zandkastelen

Zandkastelen

Jaar uitgave
1991

ISBN
9021002418

Serietitel
Spiegelserie

De schoonmaakster die trouwt met de chirurg. Het lijkt een sprookje, maar voor Heddy Heideveld is het waarheid geworden.

Helaas heeft dat sprookje ook schaduwkanten, juist doordat de achtergronden van Paul en Heddy zo verschillen. Paul Heideveld heeft van haar ge?ist het contact met haar familie en haar milieu te verbreken, en daarin heeft ze toegestemd. Ondanks hun wederzijdse liefde blijft het standsverschil wringen. Paul en zijn moeder, met wie hij een onnatuurlijk sterke band heeft, kleineren Heddy bij elke gelegenheid. Als Paul haar dan ook nog begint te mishandelen, kan hun liefde na jaren toch geen stand houden. Heddy verlaat de fraaie villa, met medeneming van de twee kindertjes die zij inmiddels gekregen hebben. Dan begint haar strijd om een nieuw bestaan op te bouwen. Ze krijgt steun van de familie, die ze zelf jarenlang links heeft laten liggen, die ontroerend hartelijk is. Op het Zeeuwse strand ontmoet ze Thomas: een leuke jongeman die ze graag nader zou leren kennen. Haar twee kinderen vormen echter een onoverkomelijk bezwaar voor hem en opnieuw staat Heddy alleen. Hun mooie zandkasteel is verwoest.

Juist deze ervaring leert haar dat ze het verdriet en de verbittering eerst helemaal moet verwerken voor ze aan een nieuwe relatie kan beginnen. Op een vertrapte berg zand bouw je immers ook geen ander zandkasteel? Je moet compleet opnieuw beginnen.
Nieuwste boek!
Alleen
Alleen
Lees verder over Alleen »
Nieuws
ALLEEN
28 maart 2022
Locatie: O.a. bij de lokale boekhandel

Ze lijkt zo aardig, zo behulpzaam en liefdevol, maar is ze wel echt zo?

Gerben Zomerman is eigenaar van een florerende bouwmarkt. Wanneer zijn vrouw bij een ongeval om het leven komt, staat hij plotseling alleen voor de opvoeding van hun tweeling. Medewerkster Heleen werpt zich op als steun en toeverlaat.
Ongemerkt neemt ze steeds meer de leiding in zijn winkel over en ze probeert Gerben en zijn familie uit elkaar te drijven.
Heleen dringt aan op een vaste relatie en zet hem steeds meer onder druk. Gerben twijfelt of hij zo wel verder wil, maar de vraag is of er nog weleen uitweg is.

Alleen is onderdeel van de tweeluik Duet van het zwijgen.
In november verschijnt het tweede deel.