Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Boeken
Zandkastelen

Zandkastelen

Jaar uitgave
1991

ISBN
9021002418

Serietitel
Spiegelserie

De schoonmaakster die trouwt met de chirurg. Het lijkt een sprookje, maar voor Heddy Heideveld is het waarheid geworden.

Helaas heeft dat sprookje ook schaduwkanten, juist doordat de achtergronden van Paul en Heddy zo verschillen. Paul Heideveld heeft van haar ge?ist het contact met haar familie en haar milieu te verbreken, en daarin heeft ze toegestemd. Ondanks hun wederzijdse liefde blijft het standsverschil wringen. Paul en zijn moeder, met wie hij een onnatuurlijk sterke band heeft, kleineren Heddy bij elke gelegenheid. Als Paul haar dan ook nog begint te mishandelen, kan hun liefde na jaren toch geen stand houden. Heddy verlaat de fraaie villa, met medeneming van de twee kindertjes die zij inmiddels gekregen hebben. Dan begint haar strijd om een nieuw bestaan op te bouwen. Ze krijgt steun van de familie, die ze zelf jarenlang links heeft laten liggen, die ontroerend hartelijk is. Op het Zeeuwse strand ontmoet ze Thomas: een leuke jongeman die ze graag nader zou leren kennen. Haar twee kinderen vormen echter een onoverkomelijk bezwaar voor hem en opnieuw staat Heddy alleen. Hun mooie zandkasteel is verwoest.

Juist deze ervaring leert haar dat ze het verdriet en de verbittering eerst helemaal moet verwerken voor ze aan een nieuwe relatie kan beginnen. Op een vertrapte berg zand bouw je immers ook geen ander zandkasteel? Je moet compleet opnieuw beginnen.
Nieuwste boek!
Nazomeren
Nazomeren
Lees verder over Nazomeren »
Nieuws
Lezing 12 maart 2024
12 maart 2024 - 20:00 uur tot 22:00 uur
Locatie: De Bosfluiter Amazonestraat 46 in Luttelgeest

Lezing bij Vrouwenvereniging ZijActief in Luttelgeest

Lezing 21 maart 2024
21 maart 2024 - 19:00 uur tot 21:15 uur
Locatie: Flevomeer Bibliotheek De Rede 80 in Dronten

Lezing in de FlevoMeer Bibliotheek in Dronten
Inloop vanaf 19.00 uur
Aanvang 19.30 uur

Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Dronten, ook telefonisch bereikbaar op 088-008 07 40.

Mimosastraat 5
27 maart 2024
Locatie: De plaatselijke boekhandel en via internet

Op 27 maart a.s. verschijnt Mimosastraat 5, waarin Jolein met bepaalde verwachtingen een huis in het centrum van Emmeloord koopt en het niet helemaal loopt zoals ze had verwacht.