Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Boeken
Villa Esperanza

Villa Esperanza

Jaar uitgave
2018

ISBN
9789401911474

Serietitel
Z&K Romanserie

Wanneer Gitta per e-mail een bijzondere uitnodiging ontvangt van de heer Gijsbrecht Stockhuijzen, is haar na een paar zinnen al duidelijk dat er sprake is van een misverstand. Normaal gesproken zou ze dat meteen laten weten, maar ineens komt er een andere gedachte bij haar op. Waarom zou ze niet ingaan op zijn uitnodiging? Ze kan net zo goed doen alsof ze de vrouw is die Gijsbrecht Stockhuijzen van vroeger meent te kennen. Dan kan ze mooi bijkomen in Zuid-Frankrijk, waar hij haar vraagt naartoe te komen. Lang geen slechte deal. Maar het loopt heel anders dan ze had verwacht.

Recensie Nederlands Dagblad d.d. 6 juli 2018
Romanschrijfster Gitta van Brussel zit in een dip, een behoorlijke. Haar huwelijk loopt niet lekker en het contact met haar uitgever al helemaal niet. Dan krijgt ze een e-mail van ene Gijsbrecht Stockhuijzen, die haar uitnodigt voor een bezoek aan zijn villa in Zuid-Frankrijk. Ze snapt onmiddellijk dat de man een andere Gitta van Brussel voor ogen moet hebben en ze wil hem dat direct laten weten. Tot ze opeens perspectieven ziet: een tijdje weg van alle narigheid in Nederland en een paar aangename weken in Saint-Cyprien Plage.
Ze gaat op de invitatie in  en reist af naar de Middellandse Zee. Maar daar is niet alles goud wat er blinkt. Zowel Gitta als Gijsbrecht hebben af te rekenen met problemen en geheimen ujit het verleden.
Greetje van den Berg kan soepel schrijven en dat bewijst ze ook nu weer. Villa Esperanzais goed voor lekker ontspannen uurtjes in de vakantie. En het is niet alleen maar flierefluitend lezen, je moet ook nog nadenken.


Recensie Biblion
Het leven van Gitta van Brussel ligt overhoop. Haar huwelijk is gestrand en tot overmaat van ramp wordt ze ontslagen door haar uitgever. De mail van Gijsbrecht Stockhuijzen kon op geen beter moment komen. Gijsbrecht denkt Gitta te kennen van tientallen jaren terug en hij nodigt haar uit voor een vakantie in zijn villa in Zuid-Frankrijk. Gitta besluit van dit aanbod gebruik te maken, ook al is ze niet de vrouw die Gijsbrecht denkt dat ze is. Het klikt tussen de twee en Gitta benut deze tijd om tot rust te komen en een nieuwe roman te schrijven. Gijsbrecht houdt er echter een eigen agenda op na. Villa Esperanza is een mooie zomerse roman. Het verhaal leest vlotjes en het plot is origineel. Het idee van een mail ontvangen zoals Gitta deze heeft ontvangen, is intrigerend en maakt dat de lezer niet anders kan dan zelf even wegdromen bij dit idee. Het verhaal is geschreven in de derde persoon en wisselt eenvoudig tussen de verschillende hoofdrolspelers, al komt Gitta het meest aan bod. De hoofdstukken hebben een prettige lengte en het taalgebruik is van deze tijd. Licht religieuze ondertoon.
L. KerstenNieuwste boek!
Onder de linde
Onder de linde
Lees verder over Onder de linde »
Nieuws
Onder de linde is vanaf 10 november a.s. verkrijgbaar!
10 november 2020
Locatie: Uw lokale boekhandel en via internet

Gemma en Ruud Linde wonen met hun tien kinderen in huize Onder de linde.  Iedereen is er welkom,  en voor moeder Gemma is nooit iets teveel.
Wanneer Gemma ziek wordt en er maar geen diagnose kan worden gesteld, verandert hun leven drastisch.


Vanaf 10 november a.s. is mijn nieuwe roman Onder de linde overal verkrijgbaar.