Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Boeken
Tulpenfeest

Tulpenfeest

Jaar uitgave
2014

ISBN
9789401902199

Serietitel
Z&K Romanserie

Tweelingzussen Iris en Mirte zijn soulmates. In moeilijke tijden kunnen ze bij elkaar terecht en ze zijn blij voor elkaar als de ander het goed heeft. Dat het ook anders zou kunnen, realiseren ze zich pas wanneer Mirtes man Harald zonder dat iemand het weet meespeelt in een grote loterij… en wint.

Het leven van Harald, Mirte en hun gezin verandert ingrijpend. Bij Iris steekt jaloezie de kop op. Na een fikse ruzie verbreken de zussen het contact en er lijkt geen uitzicht op verzoening.

 

Recensie Biblion


De 33-jarige eeneiige tweeling Iris en Mirte Couwenberg wonen - elk met een eigen gezin - vlakbij elkaar. Ze vormen voor de buitenwereld een hechte band maar onderhuids is er een strijd bij Iris. Ze ziet in alles de superioriteit van Mirte, helemaal als de man van Mirte een miljoenenprijs in de loterij wint en er financieel ineens van alles mogelijk is. De relatie tussen de twee zussen verandert en komt tot een uitbarsting tijdens een vakantieweek in Limburg. Dan komt iets wat vroeger gebeurd is naar buiten en lijkt het onvermijdelijk dat de bloedband tussen de tweeling breekt. Een goed geschreven verhaal dat raak beschrijft wat een grote geldprijs kan doen in familierelaties. Daarnaast geeft het weer hoe weinig rekbaar een familieband kan zijn. De titel is ontleend aan het jaarlijkse verjaardagsfeest tussen de tulpenvelden voor Mirtes jongste dochtertje, dat het syndroom van Down heeft. De auteur heeft een ruime ervaring in het schrijven van romans die veel gelezen worden. Vrij kleine druk, mooie omslag.


H.W.L. Keus-Asveld

Nieuwste boek!
Nazomeren
Nazomeren
Lees verder over Nazomeren »
Nieuws
Lezing 12 maart 2024
12 maart 2024 - 20:00 uur tot 22:00 uur
Locatie: De Bosfluiter Amazonestraat 46 in Luttelgeest

Lezing bij Vrouwenvereniging ZijActief in Luttelgeest

Lezing 21 maart 2024
21 maart 2024 - 19:00 uur tot 21:15 uur
Locatie: Flevomeer Bibliotheek De Rede 80 in Dronten

Lezing in de FlevoMeer Bibliotheek in Dronten
Inloop vanaf 19.00 uur
Aanvang 19.30 uur

Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Dronten, ook telefonisch bereikbaar op 088-008 07 40.

Mimosastraat 5
27 maart 2024
Locatie: De plaatselijke boekhandel en via internet

Op 27 maart a.s. verschijnt Mimosastraat 5, waarin Jolein met bepaalde verwachtingen een huis in het centrum van Emmeloord koopt en het niet helemaal loopt zoals ze had verwacht.