Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Boeken
Stil vuur

Stil vuur

Jaar uitgave
2019

ISBN
9789401914987

Serietitel
Z&K romanserie

Maria is een onaangename, bittere vrouw die het leven van haar overleden man en haar twee dochters niet makkelijk heeft gemaakt. Ook de kleinkinderen hebben geen leuke oma aan haar gehad. Maria is vaak sombert, ze houdt iedereen op afstand en praat niet graag over vroeger. Kleindochter Amanda trekt zich hier niets van aan en gaat vaak bij haar oma op bezoek. Zij is als enige in staat om door de harde buitenkant van Maria heen te kijken en ze probeert met haar over het verleden te praten. Wanneer Amanda zwanger wordt van haar eerste kindje, kan ze niet wachten om het grote nieuws met Maria te delen. Maar zij reageert heel anders dan Amanda had verwacht.

Recensie Biblion:


De vierennegentigjarige Maria wordt door haar dochters omschreven als een kille en gesloten vrouw. Kleindochter Amanda heeft echter een speciaal plekje in haar hart. Wanneer Amanda haar oma vertelt dat ze zwanger is, maakt dit veel emoties los bij de oude vrouw.
Oude herinneringen en een donker geheim uit de Tweede Wereldoorlog komen bij Maria naar boven. Ze voelt dat het einde van haar leven nadert en besluit om haar geheim met Amanda te delen. Het geheim dat ze zelfs voor haar dochters geheim heeft gehouden en dat haar heeft gevormd tot de bittere vrouw die ze nu is. Hoe zal Amanda reageren?
Stil vuur is een emotionele roman die de lezer meeneemt naar Amsterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. De hoofdstukken wisselen tussen verleden en heden. Met name de oorlogspassages zijn indrukwekkend. Het is een realistisch geschreven roman die je in één ruk uitleest. Als lezer zijnde kan je niet anders dan meevoelen met de jonge Maria en verdriet voelen voor het leed dat de oorlog heeft aangericht. Het verhaal is geschreven in de derde persoon. De schrijfstijl van Van den Berg is meeslepend.


L. Kersten

Nieuwste boek!
Stil vuur
Stil vuur
Lees verder over Stil vuur »
Nieuws
Workshop op Urk
11 april 2019 - 19:30 uur tot 22:00 uur
Locatie: Bibliotheek Urk

In navolging van de Kunstprijs, die iedere drie jaar wordt gehouden, komt er nu een Urker Verhalenprijs. De gemeente Urk geeft een financiële bijdrage om dit mogelijk te maken. Dit verhaal moet in het Urkers worden ingeleverd.
Aan dat Urkers waag ik me niet, maar wel is het mogelijk om ter voorbereiding twee workshops Creatief schrijven bij me te volgen.
Daarin komen zowel het creatieve als het technische aspect van het schrijven aan bod.
Deze avonden worden op donderdag 11 en 25 april a.s. gehouden. Kosten: € 5.00 per workshop. De aanvang is 19:30 uur op beide avonden.