Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Boeken
Schitterblauwe zeepbellen

Schitterblauwe zeepbellen

Jaar uitgave
2012

ISBN
9789059776357

Serietitel
Spiegelserie

Aan het geluk van Nelleke komt abrupt een einde als haar man Lex vertelt dat hij verliefd is op een andere vrouw en haar wil verlaten. Ze wordt overspoeld door verdriet en ongeloof, en later voelt ze zich woedend en verbitterd. Nelleke weet niet wat ze moet doen. De nieuwe vlam van Lex confronteren, het uitschreeuwen van woede, proberen hem bij de kinderen vandaan te houden - het helpt allemaal niets. Al helemaal niet omdat haar schoonouders, die in het begin aangeven dat ze Nellekes kant kiezen, uiteindelijk toch contact zoeken met hun zoon. Er komt weer een sprankje hoop als ze via een datingsite in contact komt met Steven, een charmante en welgestelde man. Hij pakt haar helemaal in en veel sneller dan verwacht is ze over Lex heen. Maar is Steven wel wie zij denkt dat hij is?

Schitterblauwe zeepbellen gaat over een situatie die voor veel mensen herkenbaar zal zijn: de pijn en woede na een scheiding, en hoe die veel te vaak over de hoofden van kleine kinderen heen wordt uitgevochten.


Nelleke, de hoofdpersoon, groeit in dit boek in al haar onmacht toe naar een beslissing die dramatische gevolgen zal hebben voor haar en haar kinderen.  


Halverwege dit boek wist ik dat tweehonderd bladzijden niet toereikend zouden zijn voor dit verhaal. Daarom heb ik voor een vervolg gekozen en daar heb ik inmiddels de eerste opzet van afgerond.

Nieuwste boek!
Eén vonk
Eén vonk
Lees verder over Eén vonk »
Nieuws
Nieuwe roman!
24 maart 2020
Locatie: Bij de boekhandel of via internet

Eén vonk is mijn laatst verschenen roman en het zelfstandig te lezen vervolg op Stil vuur.
Het geheim van Maria Slot blijft zelfs na haar dood als een donkere schaduw boven haar familieleden hangen.
Kleindochter Amanda is de enige die het geheim van Maria kent. Het zwijgen valt haar steeds zwaarder. Ze gaat op zoek naar het kind dat haar oma in de oorlog van een Duitse soldaat kreeg en dat ze onder dwang heeft afgestaan. Tegen alle verwachtingen in komt ze hem op het spoor.
Ze wil de belofte aan haar oma niet verbreken, maar haar nieuwsgierigheid wint het. Eén ontmoeting kan toch geen kwaad?