Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Boeken
Onder de linde

Onder de linde

Jaar uitgave
2020

ISBN
9789020537079

Serietitel
Z&K Romanserie

Gemma en Ruud hebben tien kinderen en die brengen een hoop drukte en zorg met zich mee. In hun grote familiehuis met de oude lindeboom in de tuin is altijd iedereen welkom. Naast gezelligheid brengt hun gezin ook de nodige sores met zich mee. Zo heeft oudste dochter Célina een relatie met een tien jaar oudere man en krijgt puberzoon Sem op school foute vrienden.
Als Gemma ziek wordt, zorgt dat voor de nodige problemen. Van haar energie is niets meer over een diagnose kan niet worden gesteld.
Moe van alle taken die nu op Ruud neerkomen, begint hij te denken dat het misschien psychisch is. Dat leidt tot extra spanningen tussen hen beiden. Bovendien ziet Gemma met lede ogen aan dat Ruud wel erg goed overweg kan met de nieuwe hulp in zijn bakkerij. De normaal zo vanzelfsprekende gezelligheid in huize Onder dis ineens ver te zoeken.

 


Recensie Biblion:
Gemma en haar man Ruud wonen met hun tien kinderen in een groot, oud huis dat Onder de linde heet, vernoemd naar de grote linde in hun tuin. De oudste dochter Celina is 19, het jongste kind Morris een baby. Het christelijk geloof speelt een bescheiden rol. Gemma weet van aanpakken en runt de boel thuis. Ruud heeft zijn droom gerealiseerd en is een bakkerij begonnen, Gemma staat ook af en toe in de winkel. Maar dan wordt Gemma ziek en het is niet duidelijk wat ze heeft. Haar schoonouders springen af en toe bij en Ruud neemt een hulp aan in de bakkerij, op wie Gemma heimelijk jaloers is. Ook de belevenissen van Celina komen aan bod. Zij is verliefd op Leander, een tien jaar oudere man die niet goed valt in haar familie. Ook enkele andere kinderen worden iets meer gevolgd dan de anderen. Er ontstaat op deze wijze een goed beeld van het reilen en zeilen in een groot gezin. Greetje van den Berg (1959) schrijft al meer dan 35 jaar en heeft meer dan vijftig romans op haar naam staan. Ze schrijft vanuit haar christelijke levensvisie en haar belangstelling voor psychologie.


 


 

Nieuwste boek!
Samen
Samen
Lees verder over Samen »
Nieuws
Literair Café Flevomeerbibliotheek Lelystad
11 januari 2023 - 20:00 uur tot 22:00 uur
Locatie: Flevomeerbibliotheek, De Promesse 4, Lelystad

Op woensdag 11 januari 2023 ben ik van 20.00 - 22.00 uur in de Bibliotheek in Lelystad.
Meer dan 60 boeken heb ik geschreven, maar elk nieuw boek ervaar ik weer als een uitdaging.
Hierover ga ik vertellen, en natuurlijk besteed ik veel aandacht aan de romans die het afgelopen jaar zijn verschenen: Alleen en Samen.

Het lijkt me leuk om u te ontmoeten en natuurlijk krijgt u alle ruimte om uw vragen te stellen. 

 

 

Lezing Oostendorp
16 maart 2023 - 20:00 uur tot 22:00 uur
Locatie: Oostendorp (Elburg)

Op 16 maart 2023 vertel ik over mijn werk bij De Christenvrouw in Oostendorp (Elburg)