Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Boeken
Lichtvoetig

Lichtvoetig

Jaar uitgave
2013

ISBN
9789020532234

Serietitel
VCL

Tijdens een vakantie in Spanje raken Peter en Larissa Schoonebeek betrokken bij een ernstig ongeluk. Peter loopt zwaar hersenletsel op en hun leven staat op zijn kop. Hij heeft veel zorg nodig en in hun eigen modezaak moet Larissa een vervanger voor hem aannemen.

Maar dat is slechts de praktische kant. Het moeilijkst vindt Larissa dat Peter niet meer de man is met wie ze alles kan delen. Ook in dat opzicht is Ludo, de nieuwe kracht in de winkel, een plaatsvervanger. Bij hem vindt Larissa een luisterend oor en hij wordt haar steun en toeverlaat. Haar gevoelens voor hem gaan steeds dieper - en dat lijkt wederzijds.

Recensies


Biblion
Na een zwaar auto-ongeluk is Peter ernstig gehandicapt. Dit heeft grote gevolgen voor hemzelf, zijn huwelijk en zijn werk. Deze bijzonder levensechte roman vertelt over de gevolgen van hersenletsel voor de patiënt die ineens afhankelijk is, voor zijn echtgenote Larissa die haar maatje kwijt is en voor hun dochter die ongewild voor keuzes wordt gesteld. Terwijl Larissa hun kledingzaak draaiende probeert te houden met hulp van een invalkracht, voelt Peter zich steeds meer op een zijspoor gezet. Uiteindelijk staat iedereen voor een moeilijke dilemma. De schrijfster is erin geslaagd om te laten zien wat de gevolgen kunnen zijn van hersenletsel en hoe moeilijk het voor alle betrokkenen is om welke keuze dan ook te maken. Een indringend verhaal dat zonder te emotioneel te worden diepe indruk maakt.Normale druk.
Marian Verstappen-Naus


Boekenbijlage.nl
Greetje van den Berg weet in dit boek haarfijn de gevoelens van de verschillende hoofdpersonen te beschrijven. Niet alleen Larissa’s gevoelens ten opzichte van haar man die zo veranderd is sinds zijn ongeluk, maar ook haar gevoelens voor Ludo. Daarnaast zie je de worsteling van Peter, zijn moeite met zijn gebrekkige lichaam, dat niet meer doet wat hij wil en de acceptatie hiervan. En de gevoelens van hun dochter, die net is bevallen. Ze is al een deel van haar vader kwijt en zal ze ook haar moeder hierdoor verliezen? Zal ze dan toch voor de zaak van haar ouders moeten kiezen, nu alles zo anders loopt dan verwacht? Tenslotte Ludo’s kant, een zorgzame man, die op latere leeftijd zijn liefde gevonden lijkt te hebben. Door de verweving van de verschillende verhallijnen weet de schrijfster een zeer treffend beeld neer te zetten wat een ongeluk, en de gevolgen hiervan, een gezin en zijn omgeving kan aandoen. Hoe ga je om met de onmogelijkheden en de mogelijkheden die het leven je nog biedt? Ga je verder of blijf je stilstaan. Als je dan verder gaat, hoe doe je dat dan?Indringende roman, zonder ergens sentimenteel te worden. 
Jeanine Notten


 

Nieuwste boek!
Deense zomer
Deense zomer
Lees verder over Deense zomer »
Nieuws
Deense zomer
29 maart 2023
Locatie: Bij de boekhandel

Deense zomer is nu overal verkrijgbaar. Deze roman is het eerste deel van de tweeluik Twee zeeën.

Meer over de inhoud vind u elders op de website.