Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Boeken
Diep water

Diep water

Jaar uitgave
2017

ISBN
9789401909310

Serietitel
Z&K Romanserie

Franca Doorhof kan zich haar vader nauwelijks herinneren. Hij overleed toen ze vijf jaar was. Op haar twaalfde is haar moeder Madeleine hertrouwd met weduwnaar Rogier van Hagen. Franca kan goed met hem overweg. Rogier is voor haar als een vader. De relatie met haar stiefbroer is echter moeizaam.
Eenmaal op de middelbare school krijgt Franca problemen. In overleg met haar gymleraar gaat ze op zoek naar een sport die haar weerbaarder kan maken. Ze kiest voor kickboksen. Madeleine ziet het met lede ogen aan. Dankzij haar talent en doorzettingsvermogen belandt Franca in een wereld die haar moeder volkomen vreemd is. Terwijl Franca meer en meer in de ban raakt van haar sport en haar succes, komen moeder en dochter steeds verder van elkaar af te staan.

Recensie Biblion:


Franca, studente psychologie, leeft voor haar sport. Als middelbare scholier is ze gaan kickboksen met het doel om weerbaarder te worden. Moeder Madeleine heeft er niets mee dat haar dochter de top heeft bereikt in deze sport. Ook de reden waarom Franca hieraan is begonnen is nooit openbaar geworden. Wat speelde zich in het verleden onderhuids af in dit uiterlijk gelukkige, samengestelde gezin? Een eigentijdse familieroman die draait om keuzes maken en prioriteiten stellen. Weer een soepel geschreven familieroman die niet aan de oppervlakte blijft, van de auteur die inmiddels meer dan vijftig romans schreef. 


Els van Wier


 

Nieuwste boek!
Eén vonk
Eén vonk
Lees verder over Eén vonk »
Nieuws
Nieuwe roman!
24 maart 2020
Locatie: Bij de boekhandel of via internet

Eén vonk is mijn laatst verschenen roman en het zelfstandig te lezen vervolg op Stil vuur.
Het geheim van Maria Slot blijft zelfs na haar dood als een donkere schaduw boven haar familieleden hangen.
Kleindochter Amanda is de enige die het geheim van Maria kent. Het zwijgen valt haar steeds zwaarder. Ze gaat op zoek naar het kind dat haar oma in de oorlog van een Duitse soldaat kreeg en dat ze onder dwang heeft afgestaan. Tegen alle verwachtingen in komt ze hem op het spoor.
Ze wil de belofte aan haar oma niet verbreken, maar haar nieuwsgierigheid wint het. Eén ontmoeting kan toch geen kwaad?