Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Boeken
Diep water

Diep water

Jaar uitgave
2017

ISBN
9789401909310

Serietitel
Z&K Romanserie

Franca Doorhof kan zich haar vader nauwelijks herinneren. Hij overleed toen ze vijf jaar was. Op haar twaalfde is haar moeder Madeleine hertrouwd met weduwnaar Rogier van Hagen. Franca kan goed met hem overweg. Rogier is voor haar als een vader. De relatie met haar stiefbroer is echter moeizaam.
Eenmaal op de middelbare school krijgt Franca problemen. In overleg met haar gymleraar gaat ze op zoek naar een sport die haar weerbaarder kan maken. Ze kiest voor kickboksen. Madeleine ziet het met lede ogen aan. Dankzij haar talent en doorzettingsvermogen belandt Franca in een wereld die haar moeder volkomen vreemd is. Terwijl Franca meer en meer in de ban raakt van haar sport en haar succes, komen moeder en dochter steeds verder van elkaar af te staan.

Recensie Biblion:


Franca, studente psychologie, leeft voor haar sport. Als middelbare scholier is ze gaan kickboksen met het doel om weerbaarder te worden. Moeder Madeleine heeft er niets mee dat haar dochter de top heeft bereikt in deze sport. Ook de reden waarom Franca hieraan is begonnen is nooit openbaar geworden. Wat speelde zich in het verleden onderhuids af in dit uiterlijk gelukkige, samengestelde gezin? Een eigentijdse familieroman die draait om keuzes maken en prioriteiten stellen. Weer een soepel geschreven familieroman die niet aan de oppervlakte blijft, van de auteur die inmiddels meer dan vijftig romans schreef. 


Els van Wier


 

Nieuwste boek!
De vader van Luca
De vader van Luca
Lees verder over De vader van Luca »
Nieuws
Lezing in Lelystad
05 januari 2020 - 15:00 uur tot 16:30 uur
Locatie: Woonzorgcentrum De Hoven te Lelystad

Op de eerste zondag in het nieuwe jaar, geef ik een lezing in Woonzorgcentrum De Hoven in Lelystad in het kader van Zondag Zindag.