Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Boeken
De schrijver en zijn vrouw

De schrijver en zijn vrouw

Jaar uitgave
2012

ISBN
9789059777255

Serietitel
VCL

Clemens en Sonja Poortmans besluiten het hectische leven in de stad te ontvluchten en met hun dochtertje Noa te verhuizen naar een landelijk en kindvriendelijk dorp. Sonja is een echte carrièrevrouw; Clemens blijft thuis als huisvader. Maar hij droomt ook van een doorbraak als schrijver.

Het jonge gezin raakt snel ingeburgerd in het dorp, maar dan duiken de eerste roddels op. In eerste instantie nemen ze die niet serieus, tot de dag dat Clemens wordt opgepakt op verdenking van kindermisbruik. Hij ontkent in alle toonaarden. Sonja twijfelt echter. Toch besluit ze vierkant achter haar man te gaan staan, al klinkt dat veel eenvoudiger dan het is.

Recensies


Biblion


Een jong echtpaar (zij is ambitieus, hij is huisman en hoopt door te breken als schrijver) verhuist van Amsterdam naar een klein dorp. Na enige tijd wordt de man beschuldigd van kindermisbruik. Zijn vrouw blijft achter hem staan, maar de reacties van de dorpsbewoners worden steeds grimmiger. Intussen besluit de man zijn frustraties van zich af te schrijven. Deze familieroman behandelt een actueel thema: misbruik van kinderen door een bekende. Maar het gaat ook over vertrouwen, vooroordelen, toekomstdromen en opkomen voor jezelf. Een boeiend verhaal dat laat zien dat frustraties en gebeurtenissen uit het verleden nog lang invloed kunnen hebben op het leven van slachtoffers. Het verhaal heeft een christelijke ondertoon.


Marian Verstappen-Naus 


 

Nieuwste boek!
Eén vonk
Eén vonk
Lees verder over Eén vonk »
Nieuws
Nieuwe roman!
24 maart 2020
Locatie: Bij de boekhandel of via internet

Eén vonk is mijn laatst verschenen roman en het zelfstandig te lezen vervolg op Stil vuur.
Het geheim van Maria Slot blijft zelfs na haar dood als een donkere schaduw boven haar familieleden hangen.
Kleindochter Amanda is de enige die het geheim van Maria kent. Het zwijgen valt haar steeds zwaarder. Ze gaat op zoek naar het kind dat haar oma in de oorlog van een Duitse soldaat kreeg en dat ze onder dwang heeft afgestaan. Tegen alle verwachtingen in komt ze hem op het spoor.
Ze wil de belofte aan haar oma niet verbreken, maar haar nieuwsgierigheid wint het. Eén ontmoeting kan toch geen kwaad?