Volg Greetje van den Berg op
Volg Greetje van den Berg via TwitterVolg Greetje van den Berg via Facebook
Boeken
Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog

Jaar uitgave
2016

ISBN
9789401906685

Serietitel
Z&K romanserie

Na de dood van haar dochtertje doet Rafke Tuinman wanhopig haar best om haar leven weer op te pakken. Voor de buitenwereld lijkt ze het aardig te redden, maar zelf weet ze maar al te goed: niets wordt ooit nog zoals het is geweest.
Dan ontdekt ze op een ochtend in de krant het overlijdensbericht van een oude bekende. Zeer tegen de zin van haar man Jos besluit ze naar de begrafenis te gaan. Daar ontmoet ze een man, die haar vraagt voor vrijwilligerswerk in zijn opvangcentrum. Jos stort zich ondertussen op zijn werk en opnieuw raken hij en Rafke steeds verder van elkaar verwijderd. Zullen ze ooit weer echt samenkomen? 

Recensie Biblion:


Na de dood van hun dochtertje Thirzamoeten Jos en Rafke verder met hun leven, maar hoe leef je nu verder na het overlijden van je kind? Dat is de vraag waar ze mee worstelen en allebei verschillend mee omgaan. Rafke besluit weer les te gaan geven, maar als ze op een bepaald moment een begrafenis van een oude bekende bijwoont, komt ze in contact met iemand die haar vraagt voor vrijwilligerswerk in een opvangcentrum. Ze stemt in met het verzoek en gaat aan de slag, terwijl Jos zich op zijn werk stort. Opnieuw groeien ze uit elkaar en het is de vraag of er nog een toekomst is voor hen. De dood van je kind is een nachtmerrie voor alle ouders, maar net zo moeilijk is de tijd die daarop volgt. Hoe kleed je je leven opnieuw in? Hoe pak je de draad weer op? Dat zijn vragen die in deze diepgaande, aangrijpende en hoopvolle roman aan de orde komen en je stil doen staan bij zaken waar je misschien nog nooit over nagedacht hebt. Mooi is vooral de onderliggende boodschap: ondanks de donkere kanten van het leven en de soms inktzwarte dagen, zijn er altijd lichtpuntjes te vinden, is er altijd ergens kleur te bekennen.


D.E. Heerens

Nieuwste boek!
Eén vonk
Eén vonk
Lees verder over Eén vonk »
Nieuws
Nieuwe roman!
24 maart 2020
Locatie: Bij de boekhandel of via internet

Eén vonk is mijn laatst verschenen roman en het zelfstandig te lezen vervolg op Stil vuur.
Het geheim van Maria Slot blijft zelfs na haar dood als een donkere schaduw boven haar familieleden hangen.
Kleindochter Amanda is de enige die het geheim van Maria kent. Het zwijgen valt haar steeds zwaarder. Ze gaat op zoek naar het kind dat haar oma in de oorlog van een Duitse soldaat kreeg en dat ze onder dwang heeft afgestaan. Tegen alle verwachtingen in komt ze hem op het spoor.
Ze wil de belofte aan haar oma niet verbreken, maar haar nieuwsgierigheid wint het. Eén ontmoeting kan toch geen kwaad?